Det började halv elva, men det var en bit att ta sig dit, så jag åt frukost ihop med dom andra. Tog sen en promenad in till Galtur. Jag hade slut på kontanter, så jag behövde ta ut lite.
Tog bussen ifrån torget där kl 9.30. Det var vackert att åka buss, genom hela dalgången. Vädret har varit fint idag också.
Steg av vid linbanan i Kappl, och åkte upp. Almen låg en bit upp i backen och det tar en stund att ta sig dit när man måste gå i serpentiner. Hann i tid dock.
En ung man visade oss hur osttillverkning går till om man gör det för hand. Vi värmde mjölk och tillsatte löpe. Det skulle stå 15 minuter. Under tiden fick vi smaka tre sorters ostar dom gjort
Osttillverkning! |
Efter det gjorde vi färdigt osten och lade den i press.
Hela almen var ett museum, så man kunde gå runt och kolla gamla smörkärnor och annat dom hade där. Det var riktigt trevligt.
Utanför hade dom djur som hörde gården till. Getter, får, hästar och grisar. Korna gick ju uppe i bergen och kom bara ner när det var dags för mjölkning.
När vi var färdiga med ystandet, gick jag bara till närmsta näringsställe och käkade lunch. Det var fin utsikt där uppifrån och jag kunde sitta där länge och njuta.
EM-dougnuts i en affär i Ischgl! |
Jag hoppade av i Ischgl för att kolla lite i affärer, men där fanns verkligen inget att köpa.
Tog bussen tillbaka till hotellet. Hade precis satt mig på uteserveringen med en öl när dom andra dök upp. Fick lite sällskap där alltså.
Innan middagen har jag packat lite. Tänkte försöka få ner kängorna i väskan. Får se hur det går.
Nu är middagen avklarad och dom flesta sitter i baren vid fotbollen. Jag har suttit där en stund, men eftersom jag inte har något intresse, tyckte jag att det fanns annat att göra.
Imorgon bär det av hemåt. Bussen till flygplatsen gå 13.00, så vi får väl se vad vi kan hitta på innan dess.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar